Bezinning: moet je daarvoor gelovig zijn?

Je hoeft niet gelovig te zijn om met bezieling te zijn. Juist niet.

Bezield aan het werk zijn of met bezieling leven staat voor het leven van je kernwaarden, je normen en je persoonlijke doelen. Niets minder dan dat. Deze website gaat niet over geloof in de zin van het aanbidden van een bepaalde religie. Als ik praat over bezieling dan gaat het over je motivatie, je drive, jouw waarom.

Je mag daar op bezinnen. 

Neemt niet weg dat een geloof zeer inspirerend kan werken. Ik ben zelf atheïstisch opgevoed en in de loop van tijd heb ik geproefd aan allerlei soorten religies en stromingen. Hierdoor heb ik veel bijzondere dingen geleerd en gelezen.

De onderstaande tekst blijft mij inspireren.

Gebed van Fransciscus van Assisi

“Lord, make me an instrument of Thy Peace;
Where there is hatred, let me sow love;
Where there is injury, pardon;
Where there is doubt, faith;
Where there is despair, hope;

Where there is darkness, light;
Where there is sadness, joy.

Oh Divine Master,
Grant that I may not so much seek
To be consoled as to console;
To be understood, as to understand;
To be loved, as to love;
For it is in giving that we receive,
It is in pardoning that we are pardoned,
It is in dying that we are born into eternal life.”

Zangeres Snatam Kaur heeft de tekst verwerkt in een muziekstuk. Zij is Sikh. In de video zie je een bijzondere vrouw terug komen: Sri Anandamayi. Noem haar een spiritueel leider, guru of yogi … maakt niet uit. Zo zie je maar weer dat verschillende bronnen elkaar inspireren en verrijken.

Ik word er blij van. Jij ook?

Deel dit bericht

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

ontvang updates over de kaarten, laatste blogs en leuke nieuwtjes

Verder lezen

chocolade doos
Kort Verhaal

Kort Verhaal “Chocoladedoos”

Chocoladedoos Ik zit aan een tafeltje met een smakeloos kerststukje erop. De klokjes die er in hangen zijn toepasselijk voor de situatie waarin ik me

Woorden
Gedicht

Gedicht “Over Woorden”

Over woorden Ik had er woorden voor duidelijk verteld en uitgelegd Ze snapte me volledig maar herkende het niet Ze begreep me echt maar het