Portret 23: Lucy van Werkhoven, arts

Lucy van Werkhoven

Lucy van Werkhoven (26 jaar)

Functie: Arts in opleiding tot radiotherapeut oncoloog & Arts onderzoeker

Werkplek: Erasmus MC, Rotterdam

Wat versta je onder bezieling?

Onder bezieling versta ik passie. Ik probeer te werken vanuit passie en dit ook als kompas te gebruiken. Als ik ergens weinig bij voel, heb ik dan nog de passie die ik vind dat nodig is, om het werk wat ik doe uit te voeren? En mocht die passie er (tijdelijk) niet zijn, waar kan dit dan aan liggen?

Nu

Heb je voldoende creatieve uiting in je leven?

Mijn ervaring is dat binnen de geneeskunde de meeste dingen protocollair zijn en er in de dagelijkse praktijk weinig ruimte is voor creativiteit. Toch merk ik dat ik enthousiast wordt van soms buiten de lijntjes kleuren en nieuwe ideeën inbrengen. De meeste creatieve uiting vindt echter buiten kantooruren plaats; ik fotografeer graag om op deze manier dingen in een ander of spannender perspectief te plaatsen dan dat je in eerste instantie ziet. Daarnaast kan ik veel creativiteit kwijt in mijn instagram @dokter.lucy waar ik (hopelijk) op een luchtige en laagdrempelige manier kan laten zien hoe het leven van een jonge dokter er uit ziet, wat de mooie kanten van het dokters vak zijn maar ook waar ik tegen aan loop.

Verleden

Wat heeft jou laten groeien in het verleden?

Door fouten of verkeerde beslissingen, ben ik het meest gegroeid. Ook door verkeerde dingen prioriteit te geven, heb ik op sommige momenten mensen die mij heel dierbaar zijn in mijn ogen onvoldoende kunnen bijstaan. Aan het verleden kan ik niets meer veranderen maar het zijn wijze lessen geweest die ik nu elke dag meeneem en waarop ik mijn dagelijkse keuzes maak.

Toekomst

Waar droom je van?

Mijn droom is een arts te worden / te zijn waarbij patiënten zich op hun gemak voelen, hun gespannen schouders gedurende het gesprek laten zakken en vertrouwen hebben in mij en de behandeling. Daarnaast hoop ik dat preventie een grotere rol gaat spelen in de toekomst zodat patiënten überhaupt niet meer in mijn spreekkamer belanden en de vaak heftige en angstige behandeling niet door hoeven te maken.

Advies

Zet jezelf en jouw waarde in het licht.

Mooi advies. Ik merk dat ik als jonge dokter vaak onzeker kan zijn en kan twijfelen aan mijzelf. Dit advies zal ik zeker proberen op te volgen.

Hoe ervaar je deze vragen? En wat hebben ze met je gedaan? Wil je iets delen daarover?

Het zijn vragen waar ik wat langer en dieper over na moest denken, dat vind ik leuk en uitdagend. Vaak ga ik mee in de orde van de dag, maar deze vragen lieten me weer stil staan bij waarom ik doe wat ik doe. Dank voor dit interview.

 

 

Deel dit bericht

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

ontvang updates over de kaarten, laatste blogs en leuke nieuwtjes

Verder lezen

compassie moe
blog

Taboe: Ben jij wel eens compassiemoe?

Soms valt het me op dat hulpverleners niet altijd zich écht kwetsbaar op stellen. Ze kunnen veel dragen en bieden stabiele hulp. Ze geven veel

chocolade doos
Kort Verhaal

Kort Verhaal “Chocoladedoos”

Chocoladedoos Ik zit aan een tafeltje met een smakeloos kerststukje erop. De klokjes die er in hangen zijn toepasselijk voor de situatie waarin ik me