Portret 1: Sandra Winkel – Achterberg, fysiotherapeut

Sandra Winkel – Achterberg (34 jaar)

Fysiotherapeut, KiaOra Fysiotherapie

Wat betekent bezieling voor jou als hulpverlener?

Bezieling voelt voor mij als enthousiasme en gedrevenheid. Als er een cliënt bij mij langs komt dat ik diegene kan helpen door te kijken naar meer dan alleen klacht. Ik wordt enthousiast als ik mensen verder kan helpen. Maar ook mensen helpen om stappen te ondernemen en niet te blijven hangen. Handvatten te geven. Of doorsturen naar een andere discipline vind ik erg mooi als hulpverlener. Tenslotte hoef je het ook als hulpverlener nooit alleen te doen.

Wat gaat er nu moeiteloos bij jou?

Het cliëntcontact, gaat denk ik moeiteloos. Ja, wat is moeiteloos?

Het helpen van een cliënt die pijnklachten heeft door middel van massage verlichting geven. Maar ook door oefeningen te geven voor thuis. Te praten over de situatie, wat houdt hen bezig en waar komen de klachten vandaan denken ze? Doorvragen eigenlijk.

Wat was in het verleden in positieve zin belangrijk voor jou?

Dat mijn ouders mij altijd gemotiveerd en gesteund hebben onvoorwaardelijk om te worden wie ik wilde worden. Vooral tijdens moeilijke tijden in de opleiding fysiotherapie: het moment dat ik alles gehaald had behalve mijn scriptie en deze weer voor de zoveelste keer terug kreeg. En dat ik dan een geweldige moeder had die mij weer kon motiveren om door te gaan en te gaan voor mijn doel in mijn leven. Positiviteit haalde ik uit doorzetten, alles kan als je er maar met de volle 100% voor gaat. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik heb deze periode als moeilijk maar ook later als zeer positief ervaren.

Waar droom je van?

Om mijn praktijk groter te maken en meer mensen te mogen helpen. Een mooie orthomoleculaire opleiding te volgen bij Leo Pruimboom of NaturaFoundation of Richard de Leth. Geweldige voorbeelden. Een droom om nog meer naar het geheel te mogen kijken. Maar vooral te genieten van wat ik nu ook heb: een mooie goedlopende praktijk.

Advies

Vertrouw op je eigen wijsheid.

Dat is een heel goed en wijs advies. En die neem ik graag van harte. Soms mag ik dat wel eens vaker doen. Op mijn eigen wijsheid vertrouwen. Goed Advies!

Hoe ervaar je deze vragen? En wat hebben ze met je gedaan? Wil je iets delen daarover?

Het zijn mooie bijzondere vragen. Het heeft me weer doen realiseren hoe goed ik het eigenlijk doe. 😉 En hoe mooi het allemaal is. Corona maakt het nu vaak wel even spannend. Maar ook daar zijn weer uitdagingen en mooie momenten.
Over mijn droom, dat deed me glunderen. Het was een hele pure vraag van de dag. Erg mooi!

Deel dit bericht

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

ontvang updates over de kaarten, laatste blogs en leuke nieuwtjes

Verder lezen

chocolade doos
Kort Verhaal

Kort Verhaal “Chocoladedoos”

Chocoladedoos Ik zit aan een tafeltje met een smakeloos kerststukje erop. De klokjes die er in hangen zijn toepasselijk voor de situatie waarin ik me

Woorden
Gedicht

Gedicht “Over Woorden”

Over woorden Ik had er woorden voor duidelijk verteld en uitgelegd Ze snapte me volledig maar herkende het niet Ze begreep me echt maar het