Ik vind het op Vinted

Ik heb geen stylist nodig. Elk half jaar ga ik door mijn kledingkast heen om te kijken wat ik nodig heb voor het volgende seizoen. Voor de duidelijkheid: ik deel het jaar op in twee periodes, namelijk de herfst/winter periode en de lente/zomer periode. Voor mij is dat een logische verdeling qua kleding.

Eerst ga ik voelen wat ik wil uitstralen het volgende half jaar. Soms is dat een woord en soms is dat een bepaalde sfeer. Voor dit jaar was het thema prints en rood. Waarom? Geen idee, dat is gewoon een gevoel. In het kiesproces – wat ik later beschrijf – ging ik voornamelijk voor prints en veel verschillende tinten rood dus blijkbaar heb ik behoefte aan prints en rood.

Rood staat voor onder andere vuur, passie, motivatie, liefde … maar ook woede.

Misschien zegt het wel iets over mijn behoefte?

Laten we het voor nu niet te diep aanvliegen maar het is psychologisch wel uitermate interessant.

Als alleenstaande mama van een kleuter, is het leven wellicht iets te voorspelbaar en rustig?

Ik ga dus elk half jaar door mijn kast. Ik maak dan drie stapels: een stapel voor “verkopen”, een voor “weg gooien” en natuurlijk ook een stapel voor “houden”. Ik houd dus alles wat goed voelt en wat aansluit bij mijn gekozen uitstraling.

Door dit simpele systeem kan ik mijn kast een mooie update geven. Inmiddels past per seizoen al mijn kleding in één kast. Mijn kast is zo lekker overzichtelijk. Ik heb geen streven naar een minimalistische garderobe. Zo klinkt het wel maar dat is het dus niet. Bij mij is het vooral een dot Marie Kondo plus wat tips van een stylist die ik ooit heb ingehuurd.

Ik heb een prachtige houten kast met een art deco uitstraling. Hoe chique is dat?

Daarna ga ik op zoek naar leuke aanvullingen om de look compleet te maken. Ik vind het vaak op Vinted. Alleen al dat woordgrapje vind ik leuk. Ik vind het op Vinted. Ik vond het op Vinted. Hij/ zij vindt het op Vinted, etc …

Maar het klopt het wel. Ik vind prachtige items op Vinted. Zelfs met kaartjes er aan en nooit gedragen. Mijn laatste vondsten zijn jaren 80 sandalen in vrolijke kleuren, panter print sleehakken tie dye t-shirt met rood en wit, rode chique rok, zwierige koraal rode broek en twee mooie vestjes. Ik had natuurlijk eerst wat spullen verkocht waardoor ik van mezelf wat kleding “mocht” terug kopen. Mijn calvinistische inborst komt hier duidelijk om de hoek kijken.

Ik ben er dus klaar voor. Klaar voor de lente en zomer. Klaar om het rood lekker te laten shinen (geleerd van Instagram, daar laten ze alles shinen) en wellicht mijn onbewuste wens of behoefte ruimte te geven … Ben benieuwd wat de komende periode gaat brengen.

Deel dit bericht

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

ontvang updates over de kaarten, laatste blogs en leuke nieuwtjes

Verder lezen

compassie moe
blog

Taboe: Ben jij wel eens compassiemoe?

Soms valt het me op dat hulpverleners niet altijd zich écht kwetsbaar op stellen. Ze kunnen veel dragen en bieden stabiele hulp. Ze geven veel

chocolade doos
Kort Verhaal

Kort Verhaal “Chocoladedoos”

Chocoladedoos Ik zit aan een tafeltje met een smakeloos kerststukje erop. De klokjes die er in hangen zijn toepasselijk voor de situatie waarin ik me