De ruis weg werken: schrijf je boosheid van je af

Boosheid geeft enorm veel vermoeidheid. Veel mensen weten dat niet. Ze denken vaak “als we er maar niet over hebben dan is het er niet”.

Helaas werkt het zo niet.

Boosheid geeft ruis op de radiozender zoals ik dat altijd zeg. Het is vaak niet tastbaar maar het blijft aanwezig in je systeem zowel mentaal als fysiek. Het geeft spanning, vermoeidheid en een kort lontje. Soms komt daar ook pijn en lusteloosheid bij.

Het is zeer gezond om je boosheid te uiten. Het is soms niet mogelijk om dat direct te doen bij de persoon (of gebeurtenis, onderwerp of instantie) maar dat wil niet zeggen dat je er mee rond hoeft te blijven lopen.

Denk maar aan een radiator waar lucht in zit wat lawaai maakt bij het gebruik van de verwarming. Als je de radiator goed ontlucht, is het gelijk stiller en doet de verwarming het ook beter. Het stroomt weer.

Dit mogen we ook aan onszelf gunnen: ontluchten en een rustige stroom.

Hoe doe je dat dan? 

Start eens met een-rotte- eieren- brief te schrijven aan diegene (over het gene) waar je boos op bent. Niemand hoeft het schrijfsel te lezen, het is privé. Mocht je moeite hebben met te beginnen, start dan met wat krachttermen en/of scheldwoorden. Kijk eens of vanuit daar meer beschrijvend kan schrijven.

Een chronologie van gebeurtenissen beschrijven helpt heel goed. Hierin kan je je gevoel en beleving aan toevoegen zodat het een verhaal wordt.

Blijf zo lang schrijven als je denkt en voelt dat het nodig is. Je zult vanzelf merken wanneer je uitgeschreven. En als het moment daar is, ga je lekker alles in de fik steken. Doe dit wel gewoon buiten waar het veiliger is. Proost op het gedane werk!!!

Deel dit bericht

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

ontvang updates over de kaarten, laatste blogs en leuke nieuwtjes

Verder lezen

chocolade doos
Kort Verhaal

Kort Verhaal “Chocoladedoos”

Chocoladedoos Ik zit aan een tafeltje met een smakeloos kerststukje erop. De klokjes die er in hangen zijn toepasselijk voor de situatie waarin ik me

Woorden
Gedicht

Gedicht “Over Woorden”

Over woorden Ik had er woorden voor duidelijk verteld en uitgelegd Ze snapte me volledig maar herkende het niet Ze begreep me echt maar het